Muzikanten Tom en Sjoerd: “Dat we niet meer kunnen optreden, betekent niet dat de muziek stopt”

De zomer van 2020 zat helemaal volgeboekt met optredens op terrassen, festivals en bruiloften. Tom Haze, Sjoerd Bos en Bas London konden niet wachten om met hun band Groove 21 lekker los te gaan. Totdat maart kwam en 99 procent van hun boekingen werd afgezegd. Maar klagen is het laatste wat ze doen. “Dat we niet meer kunnen optreden, betekent niet dat de muziek stopt.”

“We zijn direct gaan kijken naar wat nog wél kon”, zegt Sjoerd (zang en gitaar). “We wilden per se actief blijven in de muziek, dat is ons leven. Zo ben ik zelf een live gastoptredens bij bekende Nederlandse muzikanten gaan doen. Dat kon je volgen via bijvoorbeeld Instagram. Dit idee is ontstaan nadat ik begin 2019 bij Alain Clark een gastoptreden mocht verzorgen in Orpheus. Het leverde veel positieve reacties en waardering voor mijn muziek op. Ik ben de afgelopen periode weer bij Alain , maar ook Trijntje Oosterhuis, Leona Philippo, Brainpower en Ali B online te gast geweest.”

Muziekbingo in de maak

Inmiddels is Sjoerd samen met Tom bezig met het lanceren van een muziekbingo. “Er zijn best veel bedrijven waarvan de medewerkers echt behoefte hebben om elkaar te zien”, legt Tom (zang en gitaar) uit. “Bij gebrek aan kantine, concert of kroeg, is zo’n bingo een prachtig alternatief. De oplossing wordt toch vaak in muziek gezocht, dat verbindt. De magie van een live optreden kunnen we niet evenaren, maar we proberen het toch met de middelen die we hebben.”

Moeilijk stilzitten

In Groove 21 spelen ze vooral pop, country en soul. Of eigenlijk alles ‘wat lekker groovy klinkt’. Sjoerd komt regelmatig bij Tom over de vloer voor een jamsessie. Of ze sturen voice memo’s naar elkaar om nieuwe ideeën voor nummers uit te wisselen. “We kunnen moeilijk stilzitten”, glimlacht Sjoerd. “Zowel op muzikaal als sociaal gebied. Als we elkaar niet op repetities of jamsessies zien, gamen we samen of brainstormen we over de ondernemingen die we willen lanceren. We zijn echt actief en zijn ons zeker niet eenzaam gaan voelen.”

“Nu is het juist belangrijk om voor jezelf te zorgen” 

Als ze niet samen muziek maken, genieten Tom en Sjoerd van de omgeving. “Je zit hier in Apeldoorn perfect”, vindt Tom. “Een wandeling in het bos is zo gemaakt. Nu is het juist belangrijk om voor jezelf te zorgen. We prijzen ons gelukkig dat we gezond zijn.”

Dit interview is tussen vrijdag 13 november en 11 december afgenomen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.