Tips voor een duurzamer leven

Nationale Klimaatweek

Iedereen kan wat doen voor het klimaat. De overheid, bedrijven en jijzelf, iedereen doet wat. Dat kan iets groots zijn of juist klein. Goedkoop of duur. De een laat zijn vloer isoleren, terwijl de ander minder voedsel wil verspillen. Iets doen voor het klimaat doe je op jouw manier. Bekijk de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

Nationale Klimaatweek

Nationale Klimaatweek

Alles over energie

Energie besparen is duurzaam. Het is goed voor het klimaat én je portemonnee. Isoleer je huis, wek je eigen stroom op met zonnepanelen of bespaar tot wel 20 procent op warm water met een spaardouche. Wat doe jij al om energie te besparen?
Lees meer >>>

Alles over voedsel

Benieuwd naar hoe je een duurzamere voedselkeuze kan maken? Je kunt CO2-uitstoot besparen door vaker voor noten-en peulvruchten te kiezen in plaats van vlees. Ook zijn sommige groente- en fruitsoorten een betere keuze voor het klimaat dan andere, dit verschilt per seizoen. Door minder voedsel te verspillen, ben je duurzaam bezig en help je het klimaat.
Lees meer >>>

Alles over vervoer

Reizen zorgt voor een groot deel van de CO2-uitstoot in Nederland. Anders reizen is daarom belangrijk voor het klimaat. Steeds meer mensen pakken een (elektrische) fiets of lopen naar werk. Anderen reizen buiten de spits met de elektrische auto. Ook het delen van een auto wordt steeds aantrekkelijker. Hoe duurzaam ben jij al bezig?
Lees meer >>>

Alles over spullen

Ga bewuster om met je kleding of spullen door ze te hergebruiken. Hergebruik is niet hetzelfde als recyclen. Bij hergebruik gebruik je het product opnieuw, soms voor een ander doel. Als dat niet meer mogelijk is, kun je het recyclen. Bij recyclen wordt het afval omgevormd tot een nieuw product. Wil je toch iets nieuws? Kijk eens bij een tweedehands winkel. Zo zorg je ervoor dat er niks nieuws gemaakt hoeft te worden. Dat is goedkoper voor jou, duurzaam en beter voor het klimaat.
Lees meer >>>

Nationale Duurzame Huizen Route

Heb je interesse in duurzaam wonen? Op 30 oktober en 6 november 2021 kun je binnenkijken bij duurzame woningen. Schrijf je in voor een bezoek aan een duurzaam huis bij jou in de buurt!

Goede voorbeelden | Inspiratie

Tijdens de Nationale Klimaatweek 2021 laten we samen zien wat we met elkaar kunnen bereiken en hoe we Nederland duurzamer maken. Samen kunnen we grote stappen zetten en dat gaat verder dan het gebruiken van duurzame energie. Hier vind je goede voorbeelden van Klimaatsupporters!

 

 

 

 

 

 

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.