Nieuwe speeltuin in Ugchelen dankzij inwonerinitiatief

Vier moeders uit de Burgenbuurt in Ugchelen hebben zich ingezet voor een nieuwe speeltuin in hun wijk op het veld bij de Wijenburg. Met hulp van ander wijkbewoners, ondernemers, een handtekeningenactie en een bijdrage uit het initiatievenfonds van gemeente Apeldoorn kon de speeltuin aangelegd worden. Afgelopen zaterdag werd de speeltuin officieel geopend door wethouder Wim Willems.

Speeltuin in de Ugchelse Burgenbuurt

Wim Willems opent Speeltuin in de Ugchelse Burgenbuurt

Willems: “Dit is een mooi voorbeeld hoe initiatieven van inwoners met een beetje steun in de rug van de gemeente uitgevoerd kunnen worden. Ik hoop dat andere inwoners net als deze betrokken moeders met initiatieven blijven komen en Apeldoorn zo steeds een stukje mooier maken.”

Speeltuin in de Ugchelse Burgenbuurt

Speeltuin in de Ugchelse Burgenbuurt

Initiatievenfonds en initiatievenmakelaar

Afgelopen anderhalf jaar zijn er veel initiatieven van inwoners ondersteund met een bijdrage uit het initiatievenfonds. Inwoners kunnen een aanvraag doen voor ondersteuning voor hun idee bij de initiatievenmakelaar. Het ging om kleinere en grote initiatieven zoals het aanleggen van een jeu-de-boulesbaan, zomeractiviteiten voor kwetsbare jongeren en online bingo’s voor ouderen tot de aanleg van spel-, beweeg- en ontmoetingsplekken In totaal ging er afgelopen jaar voor meer dan € 135.000,- uit het fonds naar initiatieven van inwoners.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie of neem direct contact op met de initiatievenmakelaar.

Speeltuin in de Ugchelse Burgenbuurt

Speeltuin in de Ugchelse Burgenbuurt

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.