Nieuwe winkelcentrum Anklaar open

Het nieuwe winkelcentrum Anklaar is officieel geopend. Je vindt er een gevarieerd winkelaanbod, met zowel landelijke ketens, twee grote supermarkten, lokale ondernemers én diverse horecazaken. De markt ontbreekt uiteraard niet, en staat elke donderdag op het plein. Een aanwinst in de wijk!

Leuke weetjes

Er zijn op het nieuwe winkelcentrum:

  • 150 fietsbeugels gerealiseerd;
  • 10 afvalbakken geplaatst en
  • 663 parkeerplekken gemaakt, waarvan ruim 600 ondergronds.

In de grote garage onder het winkelcentrum zijn ook parkeerplaatsen speciaal voor elektrische auto’s (met laadvoorziening), bezoekers met kleine kinderen en invaliden aangelegd. Het parkeren in de garage is voor elke bezoeker de eerste twee uur gratis, daarna kost het parkeren € 1,37 per uur.

Het oude Anklaar – een gedateerd, overdekt winkelcentrum van 9.000 m² met parkeerterrein ernaast – is volledig gesloopt en op dezelfde plek verrees het nieuwe Anklaar: een open winkelcentrum van 14.000 m² met meer winkels en woningen dan voorheen en een ruime ondergrondse parkeergarage.

Spelende clowns en kleurrijke kunst in garage

Kinderen én ouders hebben ook al blij gereageerd op de terugkeer van het kunstwerk ‘De spelende clowns’ van kunstenaar Peter van der Meer. Dit populaire kunstwerk stond in de oude Anklaar, en heeft de afgelopen jaren op de gemeentewerf onderdak gevonden. Het kunstwerk is vlakbij de trappen aan het water geplaatst.

Bron: Gemeente Apeldoorn

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.