Grootste volleybalevenement ooit in Nederland komt naar Apeldoorn

NIVB WK Volleybal Vrouwen

Het Wereldkampioenschap Volleybal voor Vrouwen vindt komend jaar, van 23 september t/m 15 oktober 2022, plaats in zowel Nederland als Polen. In Nederland zijn de speelsteden Apeldoorn (Omnisport), Arnhem (Gelredome) en Rotterdam (Ahoy). Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Nederland de organisatie van een Wereldkampioenschap Volleybal toegewezen krijgt.

FIVB WK Volleybal dames

FIVB WK Volleybal dames

Halve finale in Apeldoorn

Het grootste volleybalevenement ooit in Nederland begint op 23 september 2022 en duurt drie weken. Tijdens het WK worden er in Apeldoorn 2 kwartfinales gespeeld op 11 oktober en een halve finale op 13 oktober.

Enorm bereik

Aan het WK 2022 nemen 24 landen deel die in totaal 103 wedstrijden spelen. Naar verwachting worden deze duels door meer dan 200.000 toeschouwers bezocht. 50 landen zenden in totaal 1600 uur aan WK-volleybal uit, met een potentieel publiek van meer dan 1 miljard kijkers.

Apeldoorn samen met 29 Gelderse gemeentes benoemd tot Official Team Host WK Volleybal 2022

Maar liefst 30 Gelderse gemeenten gaan gezamenlijk de 24 landen tijdens het WK huisvesten, een unicum tijdens een WK. Apeldoorn wordt de trotste standplaats van het Nederlands vrouwenteam tijdens het WK. Mochten de Oranje dames de kwartfinale en halve finale bereiken dan spelen ze deze wedstrijden in Omnisport.

Side-events

Volgend jaar vinden er ook diverse side-events rondom het evenement plaats. Mocht je als buurt/wijk/ondernemer gebruik iets willen organiseren rondom het WK Volleybal Dames? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling side-events van de gemeente Apeldoorn, bereikbaar via wkvolleybal2022@apeldoorn.nl

In de media

  • NOS Sport: Flier en Van de Goor geven startsein WK volleybal 2022: “Dat wordt enorm”
  • WK-promovideo:

 

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.