Ook de wijkagent mist de evenementen in de binnenstad

Otman Koraichi praat als wijkagent in de binnenstad regelmatig met horecaondernemers die nu met hele andere dingen bezig zijn dan ’s avonds een biertje tappen. Hij luistert, spreekt hier en daar bemoedigende woorden. “Het zou mooi zijn als we volgend jaar een groots Apeldoorns feest kunnen vieren.”

Otman is met twee collega-wijkagenten het aanspreekpunt in de binnenstad. In zijn functie heeft hij veel contact met ondernemers. “Apeldoorn heeft een groot aanbod aan vermaak: kroegen, de bioscoop, restaurants en detailhandel. Zeker in de avonden gebeurt er normaal gesproken van alles. Dat is nu een stuk minder. Maar ook nu wil ik in contact met ondernemers blijven. Dat doe ik door regelmatig binnen te lopen of te bellen. Even een praatje of gewoon luisteren.”

“Ik hoop dat de horeca deze saamhorigheid vasthoudt”

Horecaondernemers die hij spreekt, verwoorden het voor Otman treffend: afgelopen jaar was een slechte film. Ineens een wereldwijde crisis, horeca dicht, weer open en opnieuw dicht. “Dan merk je dat de lontjes korter worden en dat het huilen sommigen soms nader staat dan het lachen. Dan vind ik het prachtig om te zien welke initiatieven er nu bijvoorbeeld op het Caterplein zijn. Zoals de kerstbomen- en kledingverkoop. Ondernemers zijn creatief en vinden elkaar. Ik hoop dat ze die saamhorigheid vasthouden.”

Zorgeloze blijdschap

Als wijkagent mist hij de levendigheid en de evenementen in zijn stad. “Dat zijn voor ons politiemensen echt de krenten in de pap hoor. Als alles leeft en bruist, heb ik ook meer plezier in mijn werk. We hebben ons het afgelopen jaar veel beziggehouden met het handhaven van de coronaregels. Ik kijk er erg naar uit dat we straks met elkaar weer die zorgeloze blijdschap kunnen ervaren.” Ook voor hemzelf en zijn gezin. In Otmans familie waren er besmettingen, in milde en ernstige vorm. “Als dit allemaal achter de rug is, zou ik bijvoorbeeld graag weer eens op vakantie willen. En een groot feest vieren, met alle Apeldoorners!”

Een hoop moeten missen

Daar kan de burgemeester misschien wel bij helpen, hoopt Otman: “Inwoners en ondernemers hebben in 2020 een hoop moeten missen. Een mooi, groot evenement voor iedereen in Apeldoorn, dat zou prachtig zijn. Waarbij de gemeente misschien kan helpen om dit mogelijk te maken. Mijn boodschap: wat we hebben gemist, halen we dan dubbel en dwars in!”

Dit interview is tussen vrijdag 13 november en 11 december afgenomen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.