Op zoek naar oude kiekjes voor 50-jarig jubileum Apenheul

Op 12 juli 2021 bestaat Apenheul 50 jaar. Dit jaar worden er daarom talloze activiteiten georganiseerd om dit bijzondere jubileum te vieren. Zo wordt er o.a. een openluchtexpositie in de binnenstad georganiseerd. Apenheul is daarvoor op zoek naar oude beelden van (bezoekers in) Apenheul, die wellicht gebruikt worden in de expositie, of in Apenheul. Heb jij mooie, historische beelden van je bezoek aan de Apenheul die je wilt delen? Mail deze dan naar ons!

Lef in Apeldoorn

Apenheul werd in 1971 opgericht door de Rotterdamse fotograaf Wim Mager. In de jaren zestig kocht hij twee dwergaapjes in een dierenwinkel. Wat begon als hobby begin, loopt al snel uit de hand. Wim besluit zijn baan als fotograaf op te geven en ontwikkelt het Apenheul-idee. Maar Wim heeft een bijzondere kijk op het houden van apen. De dieren moeten hun eigen gang kunnen gaan én zichzelf zijn. Dus geen apen in kooien of achter tralies, maar in grote, natuurlijke buitenverblijven in een bosrijke omgeving. En dat is best een uitdaging. Wim Mager schrijft verschillende steden aan, maar alleen Apeldoorn dúrft het aan. Best iets om trots op te zijn!

Jubileumactiviteiten

Naast het buitenmuseum vinden er dit jaar nog veel meer activiteiten plaats ter viering van de verjaardag van Apenheul. Houd onze social mediakanalen in de gaten om als eerste op de hoogte te worden gehouden.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.