Passie voor voetbal: Remko is coach en Arje speelt in het G-team

Voetballen en drummen. Dat zijn de passies van Arje Meijer. Dat hij het syndroom van Williams heeft, stopt hem absoluut niet. “Schieten op een goal vind ik superleuk!” Dat ziet zijn trainer Remko Bosch ook. “Voetbal geeft Arje en zijn teamgenootjes structuur en regelmaat. Zijn team hoort er ook helemaal bij. Dat clubgevoel is onbetaalbaar.”

Remko traint met drie hulptrainers het G-team van v.v. Albatross. Dit is een team voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar met een beperking. Arje (11) is één van hen. Hij heeft het syndroom van Williams, een aangeboren ontwikkelingsstoornis. Dit voorjaar moest hij even stoppen vanwege alle maatregelen. Niet drummen, geen school én geen voetbal: Arje vond het maar niks. Vooral het leukste aan voetbal miste hij: “Heel hard op de goal schieten!” Zijn moeder Maud Meijer-Wilms lacht: “Arje houdt nogal van reuring. Dan is het wel schakelen als je hobby’s even niet meer kunnen en je thuis les krijgt.”

Grote stappen

Remko is blij dat kinderen als Arje een kans krijgen om te voetballen in een speciaal team. Toen Albatross hem vroeg om het G-team te coachen, hoefde hij daar nog geen vijf minuten over na te denken. Arje gaf de doorslag. “Hij zat in de klas bij mijn zoontje, dus ik kende hem goed. We zijn begonnen met drie kinderen en dat is in drie jaar tijd langzaam uitgebreid naar de huidige negen spelers. Ze voetballen allemaal op een half of een kwart veld, omdat de afstand anders niet te overbruggen is. De vooruitgang die ze boeken is prachtig om te zien.”

“Het is heerlijk om je kind zo te zien genieten”

Ook Maud ziet die vooruitgang. “Ze trainen twee keer in de week en elke keer sta ik er weer van te kijken hoeveel ze al kunnen.” Zelf richtte ze drie jaar geleden mede het G-team op, omdat haar andere zoon al bij Albatross voetbalde en Arje graag mee wilde doen. “Ik ben super blij dat dat gelukt is, het is heerlijk om je kind zo te zien genieten.”

Voetbal geeft structuur

Voetbal speelt volgens Remko een grote rol in het leven van de spelertjes van het G-team. Juist ook in deze bijzondere tijd. “De trainingen geven structuur en regelmaat. Ook bewegen ze soepeler en makkelijker. Albatross heeft een tijdje geen competitie kunnen spelen. Toen zijn we op de club onderling partijtjes gaan doen en ook de kids van het G-team deden mee. Ze horen er echt helemaal bij. Dat hebben ze ook nodig, want ze staan al vaak genoeg aan de zijlijn. Dat ze zo betrokken worden, dat is pas écht clubgevoel.”

Young055: online platform voor jongeren

Corona, een periode waarin we binnen moeten zitten en niet met groepen bij elkaar kunnen komen. Saai! De site Young055.nl connect jongeren tussen de 12 en 26 jaar online! Het biedt entertainment aan in de breedste zin. Toffe programma’s, leuke lessen die nu niet plaats kunnen vinden bij muziek- en dansscholen, sessies waar gevraagd en ongevraagd actuele thema’s worden behandeld en sportieve sessie waar de conditie wordt getest. En dat allemaal verzameld op één platform.

Dit interview is tussen vrijdag 13 november en 11 december afgenomen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.