Royale fietsbelevingsroute voor de zomervakantie

Op zoek naar een leuke fietsroute voor de zomervakantie? Dan is de Royal Ride zeker een goede optie om eens te bekijken. Met deze belevingsfietsroute ontdek je het koninklijk verleden van Apeldoorn. Kom met deze fietsaudiotour alles te weten over het koninklijke spoor dat de Oranjes letterlijk en figuurlijk hebben achtergelaten in Apeldoorn. 

De route van 12 kilometer leidt deels langs de voormalige spoorlijn Koningslijn. Willem III sloot in 1876 deze lijn aan voor Apeldoorn. Tot 1950 reden over deze Koningslijn royals als regentes Emma en Koningin Wilhelmina. De Royal Ride start vanaf het kunstwerk De Kus op het Stationsplein. In station Royaal bevond zich vroeger de koninklijke wachtkamer. Deze is in 1977 gesloopt en tegenwoordig bevindt zich in het pand een horecagelegenheid waar men terecht kan voor koffie, thee, lunch en een simpele maaltijd.


Historische verhalen

De belevingsroute van 12 kilometer leidt via verrassende tussenstops, bijzondere vergezichten en koninklijke haltes naar Paleis Het Loo. Onderweg luister je naar verhalen over de geschiedenis van de Oranjes in Apeldoorn en krijg je een beeld wat zich vroeger op de route heeft afgespeeld. Via de koninklijke Loolaan, waar vroeger de paardentram reed, eindigt de route in de binnenstad.

Gratis Apeldoorn Stories app

De fietsroute Royal Ride is te downloaden via de gratis Apeldoorn Stories app. Na het scannen van het startpunt op het Stationsplein, word je via de route naar de stops genavigeerd, waarbij je bij elke stop een verhaal hoort en een vraag gesteld krijgt. De fietstour is geschikt voor jong en oud, maar neem wel een fietstelefoonhouder mee zodat de route veilig te fietsen is met mobiel. Geen fiets mee? Onder het station is een fietsenstalling waar je OV-fietsen kunt huren. Daarnaast is deze audiotour ook prima wandelend af te leggen.

Tip: in de binnenstad is deze gehele zomer een gratis Buitenmuseum dat in het teken staat van Royals in Apeldoorn, leuk om te combineren met de Royal Ride.

Meer informatie is te vinden op: apeldoornstories.nl/royal-ride

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.