Extra investering van het Rijk

Sneller meer woningen voor Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn heeft voor de verdere ontwikkeling van de gebieden Veldhuis en Kayersmolen Noord een extra investering van het Rijk gekregen. Het gaat om een bijdrage van in totaal 8,3 miljoen uit de zogenaamde Woningbouwimpuls (WBI) en een bijdrage van 1000 euro per woning van de Provincie Gelderland. Wethouder Nathan Stukker: “Dit is fantastisch nieuws voor onze groeiende stad!”

Naar verwachting bereikt Apeldoorn op basis van de huidige groei eerder 180.000 inwoners dan voor 2040 werd verwacht. En daarom voegen we de komende jaren nieuwe woon- en werkgebieden toe.

Veldhuis Kayersmolen

Woningbouw aanjager van brede ontwikkeling

De bouw van woningen werkt als aanjager voor de brede ontwikkeling van de gebieden. Het vraagt om het verbeteren van de infrastructuur en om meer voorzieningen wat de bedrijvigheid in de gebieden ten goede komt. Wethouder mobiliteit Wim Willems: “Geweldig dat we dit kunnen doen in Apeldoorn, een enorme impuls voor wonen en ook voor mobiliteit. We kunnen met deze investering onze ambities voor slim en duurzaam vervoer die bij Kayersmolen Noord en Veldhuis komen kijken ook echt uitvoeren.”

Huur- en koopwoningen in verschillende categorieën

De bijdrage voor de ontwikkelingen in Veldhuis en Kayersmolen Noord zorgt voor de realisatie van minimaal 1.400 woningen. In Apeldoorn gaat bouwen samen met vergroenen, wat zorgt voor een nieuwe Apeldoornse stedelijkheid met meer variatie in soort en hoogte van bebouwing. Wethouder wonen Nathan Stukker: “Dit is fantastisch nieuws voor Apeldoorn als hoofdstad van de Veluwe. We kunnen met deze bijdrage de ambities waarmaken voor de groei van Apeldoorn. En we zorgen ervoor dat er voor woningzoekenden in verschillende categorieën huur- en koopwoningen beschikbaar komen.”

Samenwerking met ontwikkelaars en woningbouwcorporaties

Wim Willems: “Wij zijn ervan overtuigd dat het ontwikkelen van de stad alleen kan in goede samenwerking met marktpartijen. De kwaliteit van die relaties maakt het verschil. Deze plannen zijn het resultaat van intensieve samenwerkingen met ontwikkelaars en woningbouwcorporaties. Zonder inzet en steun van hen hadden we dit resultaat niet kunnen bereiken.”

Veldhuis Apeldoorn

Veldhuis Apeldoorn

Veldhuis belangrijke schakel in de ontwikkeling van de Spoorzone

De positie van de wijk in de stad, aan het Apeldoorns Kanaal en dicht bij het station en binnenstad, maakt dat Veldhuis een bijzondere en aantrekkelijke plek is voor nieuwe ontwikkelingen. De oude industriële panden geven ook een unieke sfeer aan de wijk. In de Spoorzone liggen mooie kansen om woningbouw te realiseren in combinatie met bedrijven, voorzieningen en onderwijsfuncties. Dankzij de extra investering vanuit het rijk is de ontwikkeling in dit gebied voor de komende jaren verzekert en zullen er 750 woningen gebouwd worden. Lees hier meer over op de webpagina Veldhuis.

Kayersmolen Noord

Kayersmolen Noord

Kayersmolen Noord: bouwen aan de oevers van het kanaal

De kanaaloevers en het spoor bieden ruimte om aan de vraag naar woningen in Apeldoorn te voldoen. In dit gebied worden verouderde bedrijfslocaties getransformeerd naar overwegend wonen. Hierbij zijn de uitgangspunten groen, gezond, gemeenschappelijk en levendig. Er komen appartementengebouwen in verschillende hoogtes. In de onderste lagen van de gebouwen komen verschillende functies. Ook in dit gebied is aandacht voor cultuurhistorie en worden oude panden behouden. In dit gebied worden circa 650 woningen bijgebouwd. Lees hier meer over op de webpagina Kayersmolen Noord.

Vragen

Heb je vragen over Kayersmolen-Noord? Deze kun je stellen via kayersmolennoord@apeldoorn.nl. Voor vragen over de ontwikkelingen in Veldhuis kun je mailen naar veldhuis@apeldoorn.nl.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.