Solar carport met 3.200 zonnepanelen voor Centraal Beheer

Op de parkeerplaats van Centraal Beheer in Apeldoorn komt een overkapping met 3.200 zonnepanelen. De eerste volledig groene stroom wordt naar verwachting geleverd in februari 2020. Daarmee zet het bedrijf een mooie stap op weg naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030!

Subsidieregeling

De zonnepanelen wordt aangelegd met subsidie van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Onder de carport met zonnepanelen worden bovendien 30 laadpunten voor elektrische auto’s geplaatst. Het zonnestroomsysteem is naar verwachting begin februari 2020 gereed.

15 Procent van de energiebehoefte

Achmea heeft op het dak van het kantoorgebouw in Apeldoorn al ruim 600 zonnepanelen liggen. Met straks in totaal circa 4.000 zonnepanelen wordt genoeg stroom opgewekt om te voorzien in zo’n 15 procent van de energiebehoefte van de gehele Centraal Beheer-campus.

Klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea: “Achmea wil bijdragen aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Het tegengaan van de effecten van klimaatverandering hoort daarbij. We werken actief samen met andere partijen, bijvoorbeeld in lokale en regionale netwerken en zoeken ook met leveranciers naar innovatieve mogelijkheden.”

Taskforce Zonne-energie

Enthousiast geworden en ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van zonne-energie? Neem dan contact op met de Taskforce Zonne-energie voor gratis en onafhankelijk advies en ondersteuning. Kijk voor meer informatie en de contactgegevens op https://zon.odveluweijssel.nl/.

Bron: Ondernemen055

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.