Sprookjes beleven op Paleis het Loo

Het staat misschien niet in ieders agenda, maar 7 juli is toch echt zo ver: de Dag van het Sprookje. Uitgeroepen door de Efteling, maar ook in sprookjesachtig Apeldoorn kun je die dag heel goed vieren. Op 7 juli, of op een andere dag deze zomer.

De Efteling noemt zichzelf ‘hoeder van het sprookje’. Door middel van een speciale dag, ieder jaar op 7 juli, vraagt het park aandacht voor het (voor)lezen van sprookjes. De datum, de zevende van de zevende, is niet voor niks gekozen. Het getal zeven speelt vaak een belangrijke rol in sprookjes. Zeven geitjes, zeven dwergen en zevenmijlslaarzen!

Dag van het sprookje

Prinses wanen
Ook kastelen, prinsen en prinsessen zijn een veelvoorkomend thema in sprookjes. Best logisch, want het koningshuis spreekt nu eenmaal tot de verbeelding. Zeker bij kinderen. Voor kinderen die het leuk vinden om zich even helemaal prins of prinses te wanen organiseert Paleis het Loo deze zomervakantie weer de Prinsen- en Prinsessendagen.

Dag van de Sprookjes

Of als kikker
Het is trouwens niet alleen voor prinsen en prinsessen in de dop: de dagen staan dit jaar namelijk in het teken van jezelf zijn. Of dat nu als prinses, kikker of superheld is, verkleed of niet. Met heel veel shows en activiteiten is het sowieso een geslaagd tuinfeestje voor het hele gezin.

Prinsen- en prinsessendagen Paleis het Loo vinden plaats op:

  • De dinsdagen 19 en 26 juli & 2, 9 en 16 augustus 2022
  • De woensdagen 20 en 27 juli & 3, 10 en 17 augustus 2022
  • De donderdagen 21 en 28 juli & 4, 11 en 18 augustus 2022

Bestel je tickets hier

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.