Stad versierd met royale sieraden

De Loolaan in Apeldoorn loopt vanaf Paleis het Loo naar het centrum. Fiets je dit jaar over de Loolaan dan passeer je 210 versierde bomen met een bijzonder barok boomsieraad. 

In Apeldoorn - Stad versierd met royale sieraden

Ter ere van het koninklijk jaar in Apeldoorn, rondom de heropening van Paleis Het Loo, is de stad dit jaar versierd met ‘BIG BIJOUX’ op bomen, grote gebouwen en ruiten. Deze ‘citydressing’ is geïnspireerd op de vormen van de 17e-eeuwse Barokke tuinen van Paleis Het Loo.

De Loolaan is geen laan

De geschiedenis van de Loolaan gaat terug tot de 16e eeuw. Vanaf 1735 maakt de Loolaan deel uit van het Assenstelsel van Paleis Het Loo. De middenas loopt van Noord naar Zuid, dit is de Koning Lodewijklaan. En de westelijke as zijn de Jachtlaan en de Oostelijke de Loolaan. Bij de Naald komen de drie lanen bij elkaar. Officieel is de Loolaan geen laan maar een ‘allee’. Lanen hebben maar één rij bomen aan elke kant en de Loolaan heeft een dubbele rij bomen aan weerszijden.

Loolaan 1924 | Bron: www.oud-apeldoorn.nl

Sieraden in de binnenstad

Ook in het centrum schitteren de sieraden op de ruiten van winkels, cafe’s en restaurants en op grote gebouwen zoals het stadhuis, het Raadhuis en winkelcentrum de Oranjerie. In de loop van jaar kom je op nog meer plekken in de stad de ‘BIG BIJOUX’ tegen. Welkom in Koninklijk Apeldoorn!

In Apeldoorn - Stad versierd met royale sieraden Oranjerie

 

In Apeldoorn - Stad versierd met royale sieraden

 

In Apeldoorn - Stad versierd met royale sieraden Raadhuis

 

 

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.