Start werkzaamheden Plein van de Stad

De werkzaamheden aan het nieuwe “Plein van de Stad” zijn begonnen. De zaterdag- en de maandagmarkten verhuizen daarom vanaf 9 oktober voor een periode van 30 weken naar de Hofstraat, Kanaalstraat en de Hoofdstraat.

Het nieuwe “Plein van de Stad” kende een lange aanloop, maar nu gaat dan toch schop de grond in. De gemeenteraad koos vorig jaar november definitief voor het ontwerp ‘De Markthal’.

Impressie vernieuwde Marktplein

Impressie vernieuwde Marktplein

Lekker spelen in de herfstvakantie tijdens werkzaamheden Plein van de Stad

Werkende mannen met een schep op een plein. Een beeld wat we vanaf nu op het Marktplein veel zullen zien! Op vrijdag 15 oktober j.l. stonden Maurice Klunder van aannemer KWS, centrummanager Marco Bod en wethouder Jeroen Joon met de schep in hand, in een bult zand op het plein. Zij vulden een tijdelijke zandbak voor kinderen en markeerden hiermee symbolisch de start van de werkzaamheden aan het Plein van de Stad. Wethouder Joon: “Meer plezier en vertier in onze stad!”

Start werkzaamheden Plein van de Stad

Start werkzaamheden Plein van de Stad

De start van het werk aan het Plein van de Stad bij Brasserie Contigo aan het Marktplein is een belangrijk moment voor onze binnenstad. Na de lastige coronaperiode die achter ons ligt en de vertraging van de werkzaamheden, kijken we nu vooruit. Jeroen Joon: “Meer plezier en vertier in onze stad; dat is waar we het voor doen. Om dat gevoel te benadrukken hebben we deze speelplek ingericht. We zien meteen wat voor plezier dat oplevert! Ik weet zeker dat het nieuwe Plein van de Stad ons straks hetzelfde gaat opleveren.”

Plein van de Stad geeft de binnenstad nieuwe energie

Het Plein van de Stad gaat onze binnenstad aantrekkelijker maken. Het wordt een plek waar ruimte is voor plezier, creativiteit en waar je elkaar kan ontmoeten. Marco Bod, centrummanager: “Het is de hoogste tijd voor positieve en vooral groene energie in onze stad! Relaxte plekken die aantrekkingskracht hebben op ons centrum. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons nieuwe Marktplein leven in de brouwerij brengt.”

Speelwerkzaamheden in de zandbak

De eerste werkzaamheden aan het Plein van de Stad starten bij de bushalte bij de Stationsstraat. Het fietspad wordt verlegd, zodat het veiliger wordt voor fietsers. Met de betonbanden die daar zijn verwijderd is de tijdelijk zandbak gemaakt. De winkel ‘Waar’ uit de Marktstraat zorgt voor de emmertjes en de schepjes. Met het water van de Marktstroom kan er modder gemaakt worden: zandbakfeest compleet. De tijdelijke zandbak is er voor minimaal een week en bij mooi weer iets langer.

Stadspark van Apeldoorn

De binnenstad als stadspark: dat is de beweging die we met de Apeldoornse binnenstad en omliggende gebieden als Spoorzone en Kanaalzone gaan maken. In het Stadspark van Apeldoorn voel je de logische verbinding met de Veluwe. Hier verwelkomen we onze bewoners, streven we naar een topwerklocatie in de Spoorzone en vergroenen we daar waar het kan op grote en kleine schaal.

Gesprek met de stad

Dat lukt niet van de ene dag op de andere. Daar moeten we met elkaar als stad de komende jaren in blijven investeren. In het ontwikkelperspectief “Het Stadspark van Apeldoorn” staat de richting beschreven hoe we daar komen. Later dit jaar starten de eerste gesprekken met de stad over het stadspark en bespreken we de eerste projecten die de komende jaren bij gaan dragen aan de logische verbinding met de Veluwe, het Stadspark van Apeldoorn.

Markten naar Hofstraat/Kanaalstraat/Hoofdstraat Zuid

Vanaf 9 oktober vind je 30 weken lang de marktondernemers aan de andere kant van de binnenstad. Het parkeerterrein op de hoek Kanaalstraat/Hofstraat is tijdens de verplaatsing van de markt niet beschikbaar. Parkeergarage Koningshaven en Brinkpark hebben voldoende capaciteit om dit op te vangen.

Op de fiets naar de markt?

Fietsenstalling “De Serre” is bereikbaar per fiets vanaf de Beekstraat. Of met de fiets aan de hand via de ingangen van de markt. Rondom de tijdelijke locatie van de markt maken we extra fietsparkeervakken.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.