Stem op de publieksprijs van de CODA challenge quarantainesieraden maken

Met ruim 150 inzendingen kwam de CODA Challenge Quarantainesieraden maken ten einde. CODA beschikt met ruim 9000 objecten over de grootste museale verzameling kunstenaars- en modesieraden ter wereld, zo geschiedde een toepasselijke challenge voor thuis.

De opdracht

De opdracht bestond uit het maken van een sieraad in quarantaine: een crisiscollier, krantenketting, recycle(oor)ring of isolatie-insigne. Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de programmering van CODA, de medewerkers van CODA waren dan ook verheugd zoveel creatieve inzendingen te mogen ontvangen waarbij de vele mogelijkheden van (thuis)recycling naar voren zijn gekomen. De challenge werd gedeeld met diverse werken van sieraadkunstenaars uit de CODA collectie ter inspiratie, waaronder het Museumweekpronkstuk: het Bananencollier van Marion Herbst.

Winnaars

Uit de vele inzendingen zijn vijftien winnaars gekozen door de jury, bestaande uit CODA directeur Carin Reinders en CODA conservator sieraden Vanessa de Gruijter. De winnende werken worden deze zomer tentoongesteld in CODA Museum. Twee van de vijftien winnaars, Denise van der Sar en Monique van der Heijdt, mogen zich daarnaast respectievelijk overall winnaar en fotografiewinnaar noemen.

Stem voor de publieksprijs

Ook wordt er naast de juryprijzen een publieksprijs vergeven waarbij uit een selectie van 50 inzendingen een publieksfavoriet kan worden gekozen. Meer informatie over de winnaars en de stemronde voor publiek die op 10 juni van start zal gaan, is beschikbaar op www.coda-apeldoorn.nl/challenge.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.