Student Jaouad Naqrachi ging van horeca naar hoodies

Jaouad Naqrachi startte dit jaar samen met een vriend The Gutter, een online webshop voor hoodies en t-shirts. Ook zijn studie Sociaal Werk is grotendeels online, net als zijn meeste sociale contacten: “Ik mis de spontaniteit.”

Voordat student Jaouad begon met The Gutter, werkte hij in de horeca als keukenhulp en in de bediening. Daar kon hij dit jaar ineens veel minder uren maken. Tegelijkertijd verschoof zijn opleiding voor een groot deel naar het computerscherm. “Dan krijg je meer tijd om na te denken over manieren om toch wat te verdienen. Zo kwamen we bij The Gutter (de goot). Die naam hebben we gekozen omdat we jongeren willen aanspreken die in hun leven hebben moeten vechten en niet alles cadeau hebben gekregen.”

Volgend jaar meer kleding aanbieden

Jaouad verkoopt zijn kleding voornamelijk via Instagram en mond-tot-mondreclame. Hij, zijn vriend en hun ontwerper werken nu hard om in 2021 ook andere kledingstukken aan te kunnen bieden. “Er is veel concurrentie, maar volgend jaar willen we er klaar voor zijn. Ik hoop dat we dan ook meer van onze vrijheid terug hebben. Ondanks dat ik veel videobel en op social media mensen spreek, mis ik het contact met vrienden. De spontaniteit is er helemaal af. Waar je eerst makkelijk met vijftien man naar de bioscoop kon, moet je nu reserveren en afstand houden. Dat maakt het niet makkelijker. Van mij mag dat vaccin snel komen.”

“Mijn cijfers zijn wel achteruitgegaan dit jaar”

Jaouad ziet zijn klasgenoten eens per twee weken twee uur lang op school. De rest van zijn studie verloopt online. “Mijn cijfers zijn wel achteruitgegaan dit jaar, net als mijn motivatie. Dat heeft niets te maken met de uren die ik stop in The Gutter, want ik zorg altijd dat ik genoeg tijd overhoud voor mijn opleiding. Maar het nadeel van online onderwijs is dat het makkelijk is om net even iets langer in bed te blijven liggen.”

Activiteiten voor jongeren

Wat hij mist, zijn activiteiten voor jongeren. Jaouad vindt dat er te weinig voor ze is georganiseerd. “Logisch, maar wel jammer. Jongeren zoeken elkaar toch wel op. Maar als er vanuit de gemeente of jongerenorganisaties dingen worden georganiseerd, is er meer aandacht voor bijvoorbeeld die anderhalve meter afstand. Dat is toch beter.”

Young055: online platform voor jongeren

Corona, een periode waarin we binnen moeten zitten en niet met groepen bij elkaar kunnen komen. Saai! De site Young055.nl connect jongeren tussen de 12 en 26 jaar online! Het biedt entertainment aan in de breedste zin. Toffe programma’s, leuke lessen die nu niet plaats kunnen vinden bij muziek- en dansscholen, sessies waar gevraagd en ongevraagd actuele thema’s worden behandeld en sportieve sessie waar de conditie wordt getest. En dat allemaal verzameld op één platform.

Dit interview is tussen vrijdag 13 november en 11 december afgenomen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.