The Weeping Elephant na 6 jaar weer even thuis op de Veluwe

Deze zomer is de Hoog Buurlose heide het decor van het internationale kunstwerk ‘The Weeping Elephant’. Het kunstwerk was onder andere al te zien in Amsterdam, Gent en Hamburg. The Weeping Elephant’ is een sculptuur van een Afrikaanse olifant geïnspireerd door beukenbomen uit het bos. De beukenstammen waarmee de ‘The Weeping Elephant’ is opgebouwd komen uit de bossen van Staatsbosbeheer op de Veluwe. Zo’n zes jaar geleden, in 2016, maakte kunstenaar Jantien Mook ook het werk en nu is het dus voor even weer ‘thuis’.

Ode aan de wildernis
‘The Weeping Elephant’ is op reis en verschijnt in verschillende steden om haar ode aan de wildernis te brengen. De olifant hoopt mensen te verrassen en ze stil te laten staan bij de invloed en de schoonheid van onze natuur. Helemaal nu de natuur op de Veluwe door verschillende oorzaken onder druk staat is het belangrijk om extra aandacht te vestigen op de schoonheid, kwetsbaarheid en belang van de natuur.

Kunstenaar
De olifant is gemaakt door Jantien Mook. Jantien is een Nederlands beeldend kunstenaar. Een belangrijk thema in haar werk is de schoonheid en de vitaliteit van de natuur. Mook wordt geïnspireerd door structuren, ritmes en patronen in de natuur. De afgelopen jaren maakte Jantien Mook onder de noemer Ode aan de Wildernis meerdere grote kunstwerken. In 2013 maakte zij voor haar project al een 5 meter hoge bronzen sculptuur ‘Highlander’. Ze maakte deze dankzij een bijdrage van onder meer Staatsbosbeheer, het WNF, IFAW, het Ministerie van Economische Zaken, en Karakter Wijnimport.

Locatie
‘The Weeping Elephant’ is tot nu toe tentoongesteld in Amsterdam, Rotterdam, Gent, Hamburg, Bremen, Castricum aan zee, Leiden, Haarlem, Mediapark en de Hoorneboegse Heide in Hilversum. De komende maanden is het kunstwerk te zien op de Hoog Buurlose heide. Het kunstwerk is alleen te voet, te paard (knooppunt 52) of per fiets bereikbaar. U vindt het kunstwerk langs het fietspad van Hoenderloo naar Hoog Buurlo tussen knooppunt 44 en 15. De rode heidewandeling van Staatsbosbeheer komt ook langs de plek van het kunstwerk.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.