Thuis Koningsdag vieren in Apeldoorn (Woningsdag)

Koningsdag gaat er dit jaar iets anders uitzien dan we gewend zijn. Waar er normaal gesproken feest wordt gevierd en kleedjesmarkten worden bezocht, vieren we het dit jaar vanuit huis. Maar dat betekent niet dat je er thuis geen feestje van kan maken! Dankzij de initiatieven van onze (lokale) ondernemers kunnen we Koningsdag dit jaar tóch nog groots vieren, maar dan vanuit de woonkamer.

Nationaal programma

Ondanks dat we Koningsdag dit jaar vanuit huis vieren en we niet met familie en vrienden samen kunnen zijn, is de saamhorigheid groter dan ooit. ’s Ochtends worden door het hele land de klokken geluid en ’s middags proosten we met heel Nederland op de verjaardag van onze Koning.

Initiatieven van lokale ondernemers

Lokale ondernemers hebben geweldige initiatieven bedacht om Koningsdag dit jaar groots te vieren, maar dan vanuit huis! Zo organiseert Rembrandt een online bingo voor kids én volwassenen en gaan DJ Sander, DJ Tieke en DJ Joost live op Facebook om jou te voorzien van de beste Koningsdag tunes. Bestel daarbij een Koninklijke borrelplank van onze lokale ondernemers, en jouw Koningsdag is compleet. Proost!

Ontdek het Koninklijke verleden

Wil je toch even een de deur uit? Breng dan een bezoekje aan het Oude Loo. Een deel van het Paleispark is tot 31 mei geopend voor publiek. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima verblijven regelmatig in het kasteel. Wil je liever op de fiets het Koninklijke verleden ontdekken, kies dan voor de Oranje fietsroute van 32 km. De route leidt je langs de mooiste plekjes van de Veluwe.

Kijk voor het complete programma in Apeldoorn op uitinapeldoorn.nl.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.