Thuisonderwijs. Hoe doen de basisscholen het?

Door het corona-virus zijn basisscholen over moeten gaan op een hele nieuwe manier van lesgeven. Voor zowel de leerkrachten als voor de leerlingen een hele omschakeling. Gelukkig zijn er talloze oplossingen bedacht om het thuisonderwijs educatief, spannend én leuk te maken. Elke basisschool op z’n eigen manier, maar allemaal even creatief. Petje af!

Creatieve oplossingen

Zo maakt PCBO Apeldoorn afleveringen genaamd “Hey thuis, school hier! Over” waarin leerlingen en leerkrachten huiswerktips geven, laten zien hoe hun dag eruit ziet en leuke challenges doen. Ook OBS Sprengenpark is een leuke challenge aangegaan: de challenge ‘toiletkunst’. Leerlingen én leerkrachten zijn creatief aan de slag gegaan met wc-rollen en hebben prachtige creaties ontworpen in het kleinste kamertje van het huis. Leuk!

Gymles vanuit huis

Ook de gymlessen moeten natuurlijk gewoon door blijven gaan. De beweegcoach van OBS de Bundel presenteert daarom gymvlogs: vlogs waarin leerlingen gymles krijgen die ze gewoon vanuit de huiskamer of tuin kunnen uitvoeren. Zo kunnen ze toch lekker blijven bewegen! En om de kids tijdens het bewegen ook nog wat rekenkennis bij te brengen, geven verschillende basisscholen leuke rekenopdrachten die ze door middel van stoepkrijt moeten uitvoeren. Teken een hinkelbaan, vul deze in met cijfers en rekenen maar! Kijk hier hoe je de hinkelbaan kan tekenen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.