En gratis bandenspanningscheck bij de Apenheul

Tips om zuiniger te rijden

De ‘Lekker op weg’ teams komen naar de Apenheul in Apeldoorn. De teams geven op 27 en 28 oktober tips waarmee je zuiniger kan rijden. Ook controleren ze gratis je bandenspanning en geven de banden lucht als dat nodig is. De teams zijn vanaf 9 uur aanwezig op het parkeerterrein.

Comfortabel rijden en besparen op brandstofkosten kan hand in hand gaan. Veel auto’s hebben hier namelijk handige in-carsystemen voor aan boord. Dit zijn de cruise control, de ECO-modus, de schakelindicator en het start-stopsysteem. Met deze hulpsystemen rij je eenvoudig een stuk zuiniger en comfortabeler. Naast deze systemen kan je ook eenvoudig brandstof besparen door de banden op de juiste spanning te houden. Zuiniger rijden is fijn voor je portemonnee en voor het klimaat, want je stoot ook minder CO2 uit.

Lekker op weg

Tips om zuiniger te rijden

De teams van ‘Lekker op weg’ komen op 27 en 28 oktober naar de Apenheul in Apeldoorn om tips te geven hoe je met behulp van de hulpsystemen brandstof kan besparen. Ze geven uitleg over het gebruik van de cruise control, de ECO-modus, de schakelindicator en het start-stopsysteem. Hiermee kan je zo’n 10% tot 15% aan brandstof besparen. Daarnaast rij je met deze hulpmiddelen ook nog eens veel relaxter.

Gratis bandenspanningscheck

De ‘Lekker op weg’ teams controleren gratis je bandenspanning en geven de banden lucht als dat nodig is. Het op spanning houden van je banden is een simpele manier om geld en brandstof te besparen. Dit kan tot € 100 per jaar aan kosten schelen. Toch rijdt 60% van de auto’s in Nederland rond met te zachte banden. De teams laten zien waar je bij jouw auto de juiste bandenspanning vindt, hoe je die checkt of jouw banden de juiste spanning hebben en hoe je ze oppompt. Ook leggen de teams uit waarom en hoe vaak je dit moet doen.

Lekker op weg

De komende maanden gaan ‘Lekker op Weg’ teams het land door om automobilisten te helpen zuiniger te rijden. Ook controleren zij gratis je bandenspanning en geven je banden lucht als dit nodig is. Kijk voor meer informatie over brandstof besparend rijden op Lekkeropweg.nu.

Tips voor een duurzamer leven

Door zuiniger te rijden wordt de CO2-uitstoot verminderd. Dit draagt bij aan een beter klimaat. Meer tips en informatie om klimaatbewust te leven zijn te vinden op Iedereendoetwat.nl.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.