Ton Heerts geïnstalleerd als burgemeester van Apeldoorn

Ton Heerts (53) is woensdag 18 december door Commissaris van de Koning John Berends tijdens een bijzondere raadsvergadering beëdigd als nieuwe burgemeester van de gemeente Apeldoorn.

John Berends zei hoe bijzonder hij het vond om zijn eigen opvolger te benoemen. Ook bedankte hij Petra van Wingerden voor de manier waarop zij haar rol als waarnemer heeft vervuld.

De pas geïnstalleerde Heerts beschreef in zijn speech waarom hij Apeldoorn in zijn hart heeft gesloten toen hij meer dan dertig jaar geleden als jonge Marechaussee hier aankwam: “In deze stad huist nog steeds ook de ziel van een dorp. Apeldoorn heeft het goede van twee werelden. Dat maakt Apeldoorn heel bijzonder. En juist niet heel gewoon of heel gemiddeld, zoals het cliché wil.”

Hij gaf aan zichzelf in Apeldoorn te herkennen: “De tweeledigheid die Apeldoorn zo kenmerkt, zit ook in mij: reuring en rust, ambitie en gezelligheid, striktheid en mededogen. En daarom besloot ik te solliciteren.”

Kansen voor Apeldoorn

Kansen voor Apeldoorn ziet de nieuwe burgemeester volop: “Ik zie kansen voor ondernemers om te investeren in duurzame groei. Kansen voor het onderwijs om samen te bouwen aan Apeldoorn als kennisstad. En kansen voor inwoners om samen mooie initiatieven te ontplooien in hun wijken.”

Warm hart

Ton Heerts is dankbaar dat hij nu burgemeester van alle Apeldoorners mag worden. Maar hij realiseert zich ook dat het niet vanzelfsprekend is dat de Apeldoorners hem ook meteen als burgemeester zien, liet hij weten:  “Want ook al draag ik deze stad een warm hart toe, dat betekent nog niet automatisch dat de stad mij ook en warm hart toedraagt. Dat moet ik zelf verdienen.“

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.