Tonnie Bruëns werkt in de evenementenbranche: “Inmiddels begint het wel zwaar te worden”

Tonnie Bruëns, eigenaar van TéBé Evenementen Service, is gewend om snel te schakelen. En dat deed hij met zijn team volop toen de opdrachten begin 2020 begonnen op te drogen. Geen catering of podiumwagens? Dan maar grote tenten verhuren waar mensen anderhalve meter afstand kunnen houden. “Inmiddels begint het wel zwaar te worden. Ik mis precies datgene waarom ik dit werk doe: contact.”

“Ik houd van het contact met mensen, de gezelligheid”

Tonnie is graag onder de mensen. Dat zit in zijn karakter, dus het is niet raar dat hij werkt in de evenementenbranche. “Ik houd van het contact met mensen, de gezelligheid. Het geeft mij voldoening als ik mensen plezier zie hebben en ik lever graag een bijdrage aan iets wat de moeite waard is om gevierd te worden. Dat kan nu even niet en daar heb ik het moeilijk mee. Ook persoonlijk. Ik houd er bijvoorbeeld erg van om een festival te bezoeken. In plaats daarvan zie je me nu vaak bij Bussloo, wandelen met de hond. Dat is toch anders…”

Dranghekken in de binnenstad

Ondanks dat er veel niet meer kan, proberen Tonnie en zijn team de vrijgekomen tijd goed te benutten. Zo is de webshop helemaal op en top en zijn alle tenten, podia en andere spullen voor de verhuur tot op het naadje nagekeken en onderhouden. Ook overlegt het team dagelijks over de mogelijkheden die er nog wél zijn en wat er te verwachten is. “Zo hebben we slagkracht als we weer volledig aan de slag mogen. Want overleven, dat doen we sowieso wel. Ons geluk is dat wij meer doen dan alleen evenementen. We verhuren ook tenten en hebben bijvoorbeeld de dranghekken in de binnenstad geplaatst. De horecaondernemers in de binnenstad hebben ons daarvoor zelfs aangedragen bij de gemeente. Dat gaf mij een heel warm gevoel. In deze tijd kom je er pas achter hoe hecht de betrokkenheid van je netwerk is.”

Elkaars mening respecteren

Tonnie verwacht dat de eerste helft van 2021 nog steeds moeilijk zal zijn voor de branche. “Hopelijk kan er weer van alles in de tweede helft van het jaar.” Hij hoopt dat mensen elkaar tot die tijd in hun waarde laten en elkaars mening respecteren. “Ik zie dat de maatregelen verdeeldheid brengen, zelfs binnen families. Dat vind ik heel erg. Verbondenheid is zo belangrijk. Er komt ook een nieuwe fase, waarin je samen verder wilt. En dat moet ook: mensen zijn niet gemaakt om hun hele leven afstand te houden.”

Dit interview is tussen vrijdag 13 november en 11 december afgenomen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.