Van barista naar elektricien: Matt van Maastricht kijkt naar wat nog wél kan

“Laten we wat meer bezig zijn met elkaar”

Je staat ’s middags verse espresso’s te bereiden en een paar uur later krijg je te horen dat je nog dezelfde dag dicht moet. Bij Matt van Maastricht van Schenkers ging de knop meteen om: wat kunnen we nog wél doen? “Het voelt als zeilen; ik moet het doen met hoe de wind staat.”

Die wind kan in crisistijd snel draaien weten we inmiddels. Helemaal voor de Apeldoornse horeca. Matt: “Daarom die vergelijking. Bij zeilen moet je het simpelweg doen met hoe de wind staat en heel abrupt bijsturen. Zo is het voor mij als Rutte tijdens de persconferentie bekendmaakt dat ik een paar uur later moet sluiten.”

Kerstpakketten

Dus ging de focus bij Schenkers meteen op wat er nog wél mogelijk is voor klanten. “Dat is thuisbezorgen, koffie afhalen en we zijn nu bijvoorbeeld bezig met kerstpakketten. Mijn vrouw werkt ook bij Schenkers, dus we zitten in hetzelfde schuitje.”

Matt merkt om hem heen dat de situatie anders voelt dan in het voorjaar. “De moraal gaat sneller achteruit. Ook bij mij. Daarom vind ik het nóg belangrijker om alles wat we bij Schenkers doen een positieve klank te geven. Een handgeschreven kaartje bij bestellingen aan huis of een komische post op Facebook.”

Elektricien

“Voor mij betekent het ook dat ik mijn oude beroep als elektricien weer heb opgepakt. Mijn oude baas belde me op en zei: ‘Matt, je bent nu verplicht dicht. Kunnen wij je niet helpen door wat werk naar je toe te schuiven?’ Hoe mooi is het dan dat ik nu als elektricien werk voor een bedrijf dat mobiele ziekenhuizen maakt? Juist in deze tijd!”

“Voor mijn gevoel hebben teveel mensen in deze crisis alleen aandacht voor zichzelf.”

Maar hoe dankbaar Matt daar ook voor is, het is een tussenoplossing. “Want het voelt alsof ik in de wachtkamer zit. Te wachten tot we door mogen en die wachttijd moet ik overbruggen. Ik put ondertussen hoop uit mijn geloof. Als christen haal ik juist in deze tijd kracht uit de Bijbel. Voor mijn gevoel hebben teveel mensen in deze crisis alleen aandacht voor zichzelf. Vooral als het over de maatregelen gaat. Als we nou in Apeldoorn allemaal wat meer bezig zijn met een ander, dan krijgt iedereen automatisch aandacht. Want er let iemand op je.”

Ondernemers als Matt steunen?

Wil jij ondernemers als Matt steunen? Dat kan! Kijk op uitinapeldoorn.nl/thuismenu om te zien welke leuke dingen ondernemers bedacht hebben om jou thuis te voorzien van al het lekkers dat zij in huis hebben én hoe je kunt bestellen.

Dit interview is tussen vrijdag 13 november en 11 december afgenomen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.