Van offline naar online etalage: dat deed Anna van Fashion Café zo

Ze dacht heel even dat de wereld verging. Maar Fashion Café-eigenaresse Anna van den Heuvel herpakte zich razendsnel na de berichtgeving van afgelopen maart. “Als je niet meer naar mijn winkel kunt komen, kom ik toch gewoon naar jou!”

Ze draagt een flared broek met panterprint, een zwarte top en een blazer. Als finishing touch een hippe hoed. In minder dan een minuut laat Anna maar liefst zes verschillende manieren zien hoe je de broek ook kunt combineren met een pastel sweater, vest, riem of een flanellen blouse met spencer. Sinds maart maakt ze hier filmpjes van en plaatst die op social media, als een soort online etalage voor haar klanten. En dat legt haar geen windeieren.

Creatieve oplossing

“Ik kan mezelf niet meer zien!”, vertelt Anna lachend over haar video’s waarin ze zelf de outfits showt. “Ik houd er helemaal niet van om in the picture te staan, maar nu moest het echt.” Want ze kreeg het even benauwd toen de maatregelen begin maart werden afgekondigd. Ze zag het aantal bezoekers van haar modewinkel rap teruglopen. “Geen klanten, terwijl ik wel mijn hele winkel vol kleding had hangen. Ik móest een creatieve oplossing verzinnen. Dat werden video’s op Instagram en Facebook waarin ik laat zien hoe je kledingstukken uit mijn winkel op verschillende manieren kunt dragen. En heb je wat hulp nodig bij de styling of je maat, dan kun je met mij FaceTimen. Dan trek ik de outfit even voor je aan. En het werkt! Daar ben ik zó blij om.”

“Ik kom nu bij mensen thuis, zo leer ik ze kennen”

Anna verzendt de bestellingen. Maar als je in Apeldoorn woont, komt ze het bij je langsbrengen. “Als je niet meer naar mijn winkel kunt komen, kom ik toch gewoon naar jou! Dat is misschien wel het goede aan deze tijd. Het dwingt je om creatief te zijn als ondernemer. Anders sta je stil. Ik vind het zo leuk dat ik mensen op deze manier blij kan maken. Ik kom bij mensen thuis, waardoor ik ze beter leer kennen. Dat is pas verbinden! Een webwinkel is voor mij niet weggelegd. Ik ben een romanticus en vind het een kunst om klein te blijven. Wel zo persoonlijk. Bovendien geloof ik dat winkelen een echt uitje is. Ook al is dat een beetje dubbel, want dat is nu juist even niet de bedoeling.”

Dit interview is tussen vrijdag 13 november en 11 december afgenomen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.