Verplicht je fiets in de stalling en eenrichtingsverkeer

Fietsparkeerverbod ingesteld om ruimte te bewaren in de winkelstraten

Vanaf 6 juni zijn bezoekers en inwoners van de binnenstad verplicht hun fiets, brommer, scooter of bakfiets in de daarvoor bedoelde fietsenstalling te plaatsen. De gemeente heeft namelijk een fietsparkeerverbod ingesteld tot 1 september. Er staan nu vaak teveel fietsen en andere obstakels in de straten van de binnenstad, waardoor het lastiger is voldoende afstand te houden.

Fiets ‘m er in!

Het fietsparkeerverbod geldt voor de Hoofdstraat en voor de omliggende wegen (Beekpark, Roggestraat, Museumpassage, Kapelstraat, Van Kinsbergenstraat, Korenstraat, Leienplein, Nieuwstraat, Mariastraat, Raadhuisplein, Marktplein, Marktstraat, Brinklaan en de Kanaalstraat). Bezoek je de stad op de fiets? Dan kan je je fiets gratis stallen in een van de zes fietsenstallingen in het centrum. Scooters en bromfietsen kunnen geparkeerd worden in de stallingen Caterplein en De Serre. Staat er een fiets buiten de stalling of naast het fietsenrek? Dan wordt deze verwijderd en naar de fietsenstalling aan de Paslaan gebracht. Eigenaren kunnen daar hun fiets ophalen. Staat die stalling vol met foutparkeerders, dan kan je de pech hebben dat je fiets naar het fietsdepot aan Aruba 4 in Apeldoorn wordt gebracht.

Eenrichtingsshoppen

Naast het fietsparkeerverbod geldt er op verschillende plaatsen in de binnenstad eenrichtingsverkeer. Dat zijn met name plaatsen waar het druk of smal is en het lastiger is om anderhalve meter afstand te bewaken. Zo staan er in de Hoofdstraat tussen de Oranjerie en het Raadhuisplein in het weekend dranghekken waarmee de loopbaan gescheiden wordt. Daarnaast zijn de doorgangen van het Raadhuisplein naar het Marktplein voorlopig eenrichtingsverkeer. Het zal misschien even wennen zijn, maar het zorgt er wel voor dat we met elkaar de binnenstad veilig weer kunnen bezoeken.

Meer weten over het fietsparkeerverbod, de stallingen of eenrichtingsverkeer? Check apeldoorn.nl/binnenstad.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.