Voor Rishi is het nu niet makkelijk: “De sportschool is ook m’n sociale leven”

Sporten is een lifestyle, vindt Rishi Behari. Toen dit tijdens de lockdowns wegviel, werd zijn leven flink opgeschud. Zijn werk als gastheer bij sportschool Basic Fit vloeit namelijk naadloos over in zijn privéleven, omdat ook vrienden regelmatig door de sportschooldeuren komen. Ook trainde hij dit voorjaar voor zijn allereerste bodybuildingwedstrijd, die tot twee keer toe niet doorging. “Toen dacht ik wel even: laat die pizza dan maar komen!”

“Veel leden vielen toen in een zwart gat”

Rishi is de eerste die leden zien als ze sportschool Basic Fit aan de Christiaan Geurtsweg binnenkomen. Als gastheer verwelkomt hij hen en zorgt hij ervoor dat ze zich thuis voelen. “Dit voorjaar zijn we drie maanden dicht geweest. Veel leden vielen toen in een zwart gat. Ze konden niet meer trainen, maar ook het sociale aspect van samen sporten viel weg.”

Privé en zakelijk door elkaar

Ook voor Rishi zelf was dit het geval. “Ik sport zes keer in de week en een groot deel van mijn sociale leven speelt zich af in de sportschool: mijn vrienden trainen er ook. Privé en zakelijk lopen dus door elkaar. Ik ben toen maar gaan hardlopen en heb elastieken gekocht waarmee ik thuis kon trainen. In mei zou ik mijn eerste bodybuildingwedstrijd hebben, waar ik echt hard voor had getraind. Je wilt voor zo’n wedstrijd toch het beste uit jezelf halen. Die wedstrijd ging niet door, net als de nieuwe datum in december. Ik had het daar best moeilijk mee, Ik dacht: ‘Laat die pizza maar komen!’. Ik heb er veel over gepraat met mijn ouders, mijn coach en vrienden. Nu denk ik: ‘Op naar 2021, dat wordt een stuk beter’.”

Studiegenoten lang niet gezien

Behalve sportschoolmedewerker is Rishi ook student. Maar zijn klasgenoten van de opleiding Commerciële Economie aan het Saxion in Enschede heeft hij al sinds maart niet meer gezien. “De online lessen die we hebben, zijn echt geen vervanging voor lessen in de collegebanken. Het sociale leven dat bij studeren hoort, mis je nu. Gelukkig heb ik hier in Apeldoorn mijn vrienden, die zie ik ook geregeld. Dan koken we samen of drinken we wat. We houden ons dan goed aan de maatregelen hoor! Ik woon nog thuis, dus ik zie mijn familie vaker. Erg gezellig, maar ook even wennen zo met zijn vieren. Af en toe botsen we wel eens over de beschikbare ruimte in huis. Maar uiteindelijk geniet ik ervan om thuis te zijn.”

Dit interview is tussen vrijdag 13 november en 11 december afgenomen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.