Waarom de lente in Apeldoorn zo leuk is

Het is weer vroeger licht, de krokussen staan in bloei en de zon laat zich vaker zien: het is lente! Ontdek de vijf leukste redenen waarom je voor dat échte lentegevoel in Apeldoorn moet zijn!

Een terrasje pakken in de zon

De eerste zonnige dagen lenen zich perfect voor een heerlijke lunch of borrel op het terras met vrienden, familie of collega’s. Er zijn verschillende horecapleinen in de binnenstad waar je terecht kunt, of ontdek een verrassend plekje in één van de gezellige zijstraatjes. Proost!


Foto: Raadhuisplein

Picknicken in één van de parken

Laat de weersvoorspelling een lekker zonnetje zien? Pak dan een picknickkleed, vul een mand met lekkers en ga erop uit! De stadsparken in Apeldoorn lenen zich perfect voor een gezellige middag in het gras. Geniet van de mooie bomen, bloemen en indrukwekkende fonteinen. Je kan ook een bal, bellenblaas, badmintonsetje of vlieger meenemen.

Foto: stadspark Berg & Bos

Wandelen of fietsen in de Veluwse bossen

Lentedagen bieden vaak de beste omstandigheden om te genieten van de natuur. Apeldoorn is omringd door de Veluwse bossen en dat biedt tal van mogelijkheden om eropuit te trekken. Er zijn diverse wandelroutes in en rondom Apeldoorn te vinden in diverse afstanden en gebieden. Datzelfde geldt voor fietsliefhebbers: die kunnen hier hun hart ophalen en kiezen uit de meest uiteenlopende fietsroutes.

Foto: Paleispark, Kroondomein Het Loo

Op culturele safari gaan

Apeldoorn huisvest diverse culturele instellingen waar je terecht kunt voor de mooiste voorstellingen, tentoonstellingen en workshops. In ACEC kan je elke vrijdag, zaterdag en zondag een gratis expositie bezichtigen. In cultuurhuis CODA zijn de meest prachtige hedendaagse tentoonstellingen te zien. Theater Orpheus is een van de grootste theaters van Nederland met voorstellingen voor jong en oud. Filmpje pakken? Voor arthouse films ben je bij Gigant aan het goede adres. en Vue biedt de laatste kaskrakers. Allemaal op loopafstand van elkaar, in de Apeldoornse binnenstad!

Foto: cultuurhuis CODA

Voor echte dierenliefhebbers

Neem je verrekijker mee en ga wild spotten! In de bossen in Apeldoorn wonen de Veluwse ‘big five’. Er zijn verschillende wildkijkschermen, en gebieden waar je terecht kunt. Ook worden er verschillende excursies georganiseerd. Daarnaast kun je natuurlijk terecht bij de kinderboerderijen en schaapskooien waar schattige lammetjes geboren worden in de lente. Tip: kinderparadijs Malkenschoten is een grote speeltuin en kinderboerderij in één! Aapjes kijken doe je natuurlijk bij Apenheul, die geopend is vanaf 1 april. Nog heel even wachten dus!

Foto: Kinderparadijs Malkenschoten

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.