Nieuwe audiotour: weet jij straks alles van de Oranjes en hun band met Apeldoorn?

Zin om deze zomer iets leuks en leerzaams te doen in Apeldoorn? In het centrum van Apeldoorn vind je de nieuwe audiotour van het Buitenmuseum: ‘Royals in Apeldoorn’. Van Stadhouder Willem III, die Paleis het Loo liet bouwen tot Koningin Wilhelmina, voor wie de Veluwe haar ‘Gelders thuis’ was – in deze audiotour leer je alles over Apeldoorn en de  bijzondere band met het Koninklijk huis. 

In de binnenstad van Apeldoorn vind je jaarlijks een Buitenmuseum dat vertelt over een onderwerp die de historische identiteit van de stad raakt. Dit jaar presenteren we het Buitenmuseum ‘Koninklijk Apeldoorn’, waarbij je op 12 locaties in de binnenstad van Apeldoorn QR-codes kan scannen op raamstickers op diverse winkelruiten. Door deze te scannen met de Apeldoorn Stories app, kun je de verhalen beluisteren van 12 verschillende Oranjes en hun band met Apeldoorn. Het Buitenmuseum is een initiatief van ACEC, CODA, GIGANT, ondernemers en Centrummanagement Apeldoorn.

Routeflyer & ansichtkaarten

De 12 locaties van het Buitenmuseum zijn verzameld op een routeflyer. De flyer en een set ansichtkaarten zijn, zolang de voorraad strekt, gratis verkrijgbaar bij de deelnemende locaties in de binnenstad. De foto’s op de ansichtkaarten zijn verkregen uit het CODA Archief en belichten allemaal een stukje van de koninklijke historie van Apeldoorn. Ook zijn er vele etalages door de binnenstad versierd met goudkleurige sieraden, zogeheten BIG BIJOUX, om de stad royaal aan te kleden.

Kijk voor meer info op buitenmuseumapeldoorn.nl


Apeldoorn Stories

De Apeldoorn Stories app is gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store. Hoewel de tour een reis door de tijd is, zijn de punten uitstekend door elkaar te beluisteren. Download de Apeldoorn Stories-app, neem je oortjes mee en ga op pad in de binnenstad! Het nieuwe Buitenmuseum sluit bovendien aan op de Royal Ride; een nieuwe belevingsfietsroute waarin eveneens het koninklijke spoor van Apeldoorn te ontdekken is, maar dan per fiets. De Royal Ride eindigt in de binnenstad, waar je dan zo over kunt stappen op het Buitenmuseum met de audiotour Royals in Apeldoorn.

Download Apeldoorn Stories gratis in de App Store >>

Download Apeldoorn Stories gratis in de Google Play Store >>

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.