Geboortedag koningin Wilhelmina geëerd in de Grote Kerk

Aankomende woensdag 31 augustus is de geboortedag van voormalig Koningin Wilhelmina. Wilhelmina had een speciale band met Apeldoorn vanwege Paleis Het Loo. In een persoonlijke brief aan haar voormalige gouvernante meldde de toen nog jonge koningin Wilhelmina dat ze blij was om Den Haag nu het voorjaar was aangebroken voor Het Loo te kunnen verruilen. Later, in 1948, na haar troonsafstand trok ze zich terug in het paleis dat haar zo lief was. Bijna zestig jaar geleden, kwam er in Apeldoorn een einde aan haar leven.


Koningin Wilhelmina spreekt tot het volk via Radio Oranje 

Thuis
Na de troonswisseling beschouwde Wilhelmina Het Loo als haar ‘thuis’. Ze betrok er enkele bescheiden kamers en verruilde het dwingende dagprogramma van regerend vorst voor een ontspannen leven. Tot op hoge leeftijd schilderde ze en mende ze paarden in de bosrijke omgeving van het paleis. Ook schreef ze haar religieuze pamfletten en haar boek Eenzaam maar niet alleen.

Wilhelminaconcert in de Grote Kerk
Op dinsdagavond 30 augustus 2022 organiseert de Stichting Vrienden van de Grote Kerk het Wilhelminaconcert in de Grote Kerk te Apeldoorn. Het Wilhelminaconcert wordt traditiegetrouw gehouden rond de geboortedag van onze voormalige Koningin Wilhelmina. Aan het programma werken mee het trompet duo Arjan en Edith Post, pianist Johan Bredewout, organist André van Vliet en Mark Wester (slagwerk).

Het Wilhelminaconcert begint om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 10,00 p/p.
(Kinderen tot 16 jaar gratis)


Koningin Wilhelmina verlaat de Grote Kerk

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.