Binnenstad in de spotlights tijdens eerste editie Wintersferen

In de week voor Kerst – om precies te zijn van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 december – worden op zes panden in het centrum bijzondere videobeelden geprojecteerd. In de audiotour ‘Royals in Apeldoorn’ ontdek je de koninklijke historie van Apeldoorn door het beluisteren van de verhalen van 12 verschillende Oranjes en hun band met Apeldoorn. Als kers op de taart is er op donderdag 22 december een grootse video op het Stadhuis.

Paleis Het Loo en Apeldoorn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens Wintersferen worden de verhalen hierover op een laagdrempelige en visueel aantrekkelijke manier gepresenteerd aan bezoekers van de binnenstad.

Programma

Videoprojecties – di 20 t/m vr 23 december

Van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 december krijg je een interessant inkijkje in de koninklijke geschiedenis van Apeldoorn. Op zes verschillende panden in het centrum wordt een kort, creatief vormgegeven verhaal over de stad verteld. Je kunt de videoprojecties in een route bundelen of los van elkaar bezoeken.

Locaties
Hoofdstraat 95 | Nelson Schoenen
Hoofdstraat 65 | Juwelier Royals
Marktstraat 8 | Coffeeshop de Bazar
Deventerstraat 7b | CASA
Hoofdstraat 134 | Van Uffelen Mode
Raadhuisplein 6 | Reisbureau Van Werven

Videospektakel – donderdag 22 december

Op donderdag 22 december komt de rijke, koninklijke geschiedenis van Apeldoorn tot leven in een grootse videoshow op de volle breedte van het Stadhuis op het Marktplein: het Wintersferen Videospektakel. Het voorprogramma start om 19.30 uur met een sneak peek. Om 20.30 uur gaan de lichten uit en staat je een videospektakel aangevuld met spoken word, livemuziek en lichteffecten te wachten. Tip: blijf op de hoogte en zet jezelf op aanwezig in het Facebookevenement!

Audiotour ‘Royals in Apeldoorn’

Ontdek de koninklijke historie van Apeldoorn in de audiotour ‘Royals in Apeldoorn’. Op 12 locaties in de binnenstad van Apeldoorn vind je QR-codes op raamstickers op diverse winkelruiten. Door deze te scannen met de Apeldoorn Stories app, kun je de verhalen beluisteren van 12 verschillende Oranjes en hun band met Apeldoorn.

Over Wintersferen

Wintersferen is een initiatief van Centrummanagement Apeldoorn in het kader van het project Koninklijke Veluwe. Voor de uitvoering werken Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn (SCEA), Paleis Het Loo, CODA, Stichting ACEC gebouw en Apeldoorn Partners samen.

Meer informatie over Wintersferen >>

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.