Woon je in Apeldoorn en bevalt dat? Praat erover mee met de Gemeente

Woon jij in Apeldoorn? En hoe bevalt dat? De Gemeente Apeldoorn is daar heel benieuwd naar! Deel jouw ervaringen met hen aan de hand van een vragenlijst die online in te vullen is. Met alle antwoorden krijgt de Gemeente meer inzicht in hoe de inwoners Apeldoorn ervaren op verschillende gebied. Denk daarbij Denk aan vragen over hoe inwoners hun buurt en woning ervaren, wat ze van de voorzieningen in de buurt vinden, hoe de onderlinge contacten in de buurt zijn, hoe verantwoordelijk mensen zich voelen voor de leefbaarheid van de buurt, wat hun mening is over veiligheidsonderwerpen (verkeersveiligheid, overlast etc.) en ook vragen over de eigen situatie. Bijvoorbeeld over gezondheid, sport en lichaamsbeweging, vrijwilligerswerk en mate van zelfstandigheid.

Video via de Gemeente Apeldoorn

Beter beeld

Met alle input hoopt de Gemeente een beter beeld te krijgen hoe jij Apeldoorn beleeft en kan er samen doelgerichter aan de slag worden gegaan om ervoor te zorgen dat deze gemeente een nóg fijnere plek wordt om te wonen en leven!

Per post en online

In de afgelopen weken is de vragenlijst per post opgestuurd naar ruim 34.000 willekeurig geselecteerde huishoudens in de gemeente Apeldoorn. Enkele duizenden mensen hebben de vragenlijst al ingevuld. Brief niet gehad of brief kwijt? Geen nood, ook zonder kan je meedoen, door de vragenlijst online in te vullen.
Heb  je de brief nog liggen en heb je dus een inlogcode? Gebruik dan aub deze link naar de vragenlijst. Dan krijg je eerst een scherm waar je de inlogcode kunt invullen. Elke inwoner van Apeldoorn kan nog meedoen en de vragenlijst invullen tot en met 15 juli.

Waarom dit onderzoek?

De uitkomsten worden door de Gemeente Aepldoorn gebruikt om de huidige aanpak te evalueren en verder te verbeteren. Door dit onderzoek vanaf nu periodiek – elke twee jaar – te herhalen, hopen zij op termijn ook trends zichtbaar te maken op bepaalde onderwerpen door de jaren heen.

Maak kans op Apeldoorns Pakket

Elke deelnemer maakt ook kans op een ‘Apeldoorns Pakket’ met producten van lokale ondernemers. We verloten meerdere van deze pakketten onder de inzenders. Om kans te maken op een Apeldoorns pakket vul jij aan het eind van de vragenlijst naam en adresgegevens in. De anonimiteit blijft hierbij gewaarborgd.

Coronacrisis

Wij realiseren ons natuurlijk dat de coronacrisis de afgelopen maanden veel impact had, en nog steeds heeft, op het dagelijks leven van bijna iedereen. We hebben ervoor gekozen dit geplande onderzoek wel door te laten gaan omdat de resultaten, en de mening van onze inwoners, voor ons heel belangrijk zijn. Om ervoor te zorgen dat het onderzoek een goed beeld oplevert hoe Apeldoorners hun stad beleven onder normale (representatieve) omstandigheden, vragen wij deelnemers om bij het invullen van de vragen uit te gaan van de situatie vóór de coronacrisis.

Resultaten

De resultaten van dit onderzoek publiceert de Gemeente later dit jaar via www.apeldoorn.nl/buurtbelever en de andere communicatiekanalen van de Gemeente. Alles is anoniem. De resultaten zullen alleen op buurtniveau in kaart worden gebracht en gepubliceerd.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.