World Street Painting Festival kleurt de Apeldoornse binnenstad

De street art die de Apeldoornse binnenstad siert is een kleurrijke toevoeging aan de groene stad. Zeven internationale kunstenaars van het World Street Painting Festival schilderden grote 3D street paintings in het thema Power. Fotografeer jezelf in een kunstwerk en maak onderdeel uit van de illusie.


Sport & Kunst verbindt

Wethouder Sunita Biharie opende het World Street Painting festival. Sinds 2014 organiseert Stichting World Street Painting jaarlijks een festival in Arnhem en andere steden in de wereld. En dit jaar voor het eerst in Apeldoorn. Street Painting is mooie manier om een thema of kunst in de stad op een laagdrempelige manier aan een breed publiek over te brengen. In 3D Street Painting kan publiek meedoen en onderdeel zijn van de illusie. Fotografie van mensen in verschillende poses in de kunstwerken zorg voor interactie met de kunstvorm. De 3D kunstwerken brengen Apeldoorn letterlijk in beweging. “Nu al een hit!”, aldus Sunita Biharie. Het World Street Painting Festival is een official side event van het WK Volleybal Vrouwen 2022 in Apeldoorn.

 

 

Spring zelf in de straatkunst

Laat je fotograferen in de painting van bijvoorbeeld Ossama Nasr uit Syrië. In zijn werk ‘Team of dolphins’ in de Museumpassage werk je samen met de dolfijnen in verschillende spellen. Laat de dolfijn door de hoepel springen of vang de bal die de dolfijn balanceert. Een stukje verderop schilderde Nate Baranowski (USA) zijn werk “Strike like lightning”. Doe met de volleybaldames mee in het Apeldoornse volleybalveld vol Electrifying bliksemschichten. In de Hoofdstraat is de painting van Kerim Musanovic uit Bosnië-Herzegovina “Snakes don’t play”.  Sta op de pilaar en speel volleybal mee en trotseer de imposante slang.

 

 

Meer street art in Apeldoorn

In Beekstraat maakt illustrator Don Slizerone een grote mural in samenwerking met de Gigant.

Tussen alle 3D street art door kun je ook hinkelend en sprintend over de Street Painted Games de stad door. Iedereen kan hinkelen, sprinten, parcours lopen, verspringen of hoogspringen in de Painted Street Games op de route.

 

 

Kijk voor de locaties van de 3D street art en meer informatie over het World Street Painting Festival op www.apeldoorn-binnenstad.nl/world-street-painting-festival. De street art is vanaf zondag 3 juli t/m maandag 31 oktober 2022 te zien in de Apeldoornse binnenstad.

 

 

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.