Zo aantrekkelijk vinden Apeldoornse ondernemers het ondernemersklimaat in Apeldoorn

Hoe denken Apeldoornse ondernemers over de aantrekkelijkheid en de economie van Apeldoorn? Om antwoord te krijgen op die vraag, hield de gemeente afgelopen mei een brede peiling onder een groot aantal Apeldoornse ondernemers. Met goed resultaat: zij waarderen het Apeldoornse ondernemersklimaat met een mooie 7,4. 

Dit rapportcijfer betekent een kleine stijging ten opzichte van drie jaar geleden, toen Apeldoorn een 7,2 scoorde. Van de 12.300 ondernemers die Apeldoorn rijk is, ontvingen 7.600 ondernemers een uitnodiging om mee te doen aan de peiling. Ruim 11 procent gaf daar gehoor aan.

Verhuisplannen

Uit de peiling blijkt dat ondernemers hun eigen vestigingslocatie een ruime voldoende geven. Bijna 10% van de ondernemers heeft verhuisplannen vanwege ruimtegebrek op de huidige locatie. De waardering voor de gemeentelijke dienstverlening krijgt ook een voldoende en stijgt van 6,8 in 2015 naar 7,1.

Verbeterpunten

Naast tevredenheid over de huidige gang van zaken, zien de ondernemers ook verbeterpunten. Volgens hen verdienen digitale bereikbaarheid, een aantrekkelijke binnenstad, het up-to-date maken van de bestaande werklocatie, economische promotie van Apeldoorn, aanbesteding bij lokaal MKB én energiebesparing en energietransitie de komende jaren extra aandacht.

Werk aan de winkel

Daar is wethouder Jeroen Joen zich goed van bewust. “De zes thema’s die de ondernemers belangrijk vinden, staan in ons collegewerkprogramma en in de Uitvoeringsagenda Economie Apeldoorn, die is opgesteld door bedrijfsleven, onderwijs en zorg”, legt hij uit. Daarnaast onderzoeken we – vanwege het genoemde ruimtegebrek –  de mogelijkheden om het bedrijventerrein Ecofactorij uit te breiden. Dus hoewel we zeker blij zijn met de cijfers die de ondernemers geven, is er ook werk aan de winkel!”

Bron: Gemeente Apeldoorn

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.