Zo dichtbij zijn de belangrijke voorzieningen in Apeldoorn

Inwoners van Nederland hoeven gemiddeld niet ver te reizen voor de dagelijkse boodschappen of een hapje eten. Dat blijkt opnieuw uit cijfers die het CBS recent bekend maakte. Maar hoe zit het eigenlijk met de nabijheid van voorzieningen in Apeldoorn? 

Een supermarkt om de hoek, een huisarts op fietsafstand, een ziekenhuis op maximaal 5 kilometer van je woonadres: we hanteren allemaal andere criteria als we een beslissing maken over de plek waar we gaan wonen. Met deze cijfers laten we je graag zien hoe Apeldoorn ervoor staat.

Supermarkten

Vind je het handig om even snel een vergeten boodschap te halen? Dan heb je het in Apeldoorn goed voor elkaar. De gemiddelde afstand van een woning tot de supermarkt is namelijk 0,8 kilometer. Ter illustratie: inwoners van de Groningse gemeente Bellingwedde moeten er maar liefst een afstand van 2,6 kilometer voor afleggen.

Restaurants

Ook voor een lekker hapje eten hoef je niet ver weg: gemiddeld vind je in Apeldoorn een restaurant op 0,7 kilometer van je woning. Daarmee scoort Apeldoorn iets boven het landelijk gemiddelde van 0,8 kilometer.

Ziekenhuis

Ook fijn om ‘bij de hand’ te hebben: een ziekenhuis. Met alleen het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn moeten we gemiddeld een afstand van 5,6 kilometer afleggen voor een ziekenhuisbezoek.

Meer weten?

Wil je ook weten hoe Apeldoorn scoort op het gebied van bijvoorbeeld kinderopvang, hotels en treinstations? Bekijk dan hier alle cijfers over de nabijheidsvoorzieningen in ons land.

 

Bron: CBS 

 

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.