Zonnepanelenactie in Apeldoorn wegens succes verlengd

Woningeigenaren in de gemeente Apeldoorn kunnen sinds juni makkelijk en voordelig zonnepanelen aanschaffen via een collectieve inkoopactie. De actie zou 24 augustus sluiten, maar wegens succes wordt deze verlengd tot eind dit jaar.

In juni startten energiecoöperatie deA, het Regionaal Energieloket samen met de Gemeente en platform Energiek Apeldoorn een zonnepanelenactie voor inwoners van Apeldoorn. Ruim 1.100 huishoudens vroegen een offerte aan en inmiddels hebben meer dan 200 Apeldoorners zonnepanelen laten plaatsen via de actie. Om nog meer Apeldoorners de kans te geven om te  profiteren van de actie heeft de Gemeente besloten de actie te verlengen tot eind van dit jaar.

Slimme investering

Met zonnepanelen op het dak voorkom je bij een gemiddeld energiegebruik al gauw een CO2-uitstoot van zo’n 1.000 kilo per jaar. Daarnaast zijn zonnepanelen ook een slimme investering. Energiecoöperatie deA en het Regionaal Energieloket hebben veel ervaring met dit soort projecten en coördineren de zonnepanelenactie . Familie ten Harmsen uit Apeldoorn maakte gebruik van de actie: “We dachten al langer na over zonnepanelen, maar wisten niet goed waar we op moesten letten. Toen we van de actie hoorden, gingen we langs bij het Energiepunt aan de Paslaan. Zij gaven ons goed advies; zo wisten we precies wat we moesten vragen toen de installateur bij ons thuis langskwam. Na akkoord lagen de panelen binnen drie weken op het dak. Als we wisten dat het zo makkelijk ging, hadden we het veel eerder gedaan!”

Gratis energiebespaarbox en meer acties

Naast de zonnepanelenactie zijn er dit najaar nog meer energieacties in Apeldoorn, zoals een isolatieactie en energieadviesacties. Ook kunnen huiseigenaren in Apeldoorn na de zomer een voucher op de deurmat verwachten. Hiermee bestellen zij dit najaar een gratis energiebespaarbox ter waarde van 45,- euro. De box kan gevuld worden met producten zoals ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. Op www.energiekapeldoorn.nl/jouw-huis-toekomstklaar is meer informatie te vinden over alle acties voor 2020.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.